Evenementenhal Hardenberg | 20 – 22 september 2024

Reviews camperreizen

Beschrijving

Reviews camperreizen

Expedition Far East is in september 2024 direct na de aardbeving een inzamelingsactie gestart voor de mensen die zij persoonlijk kennen in Marokko. Camperaars en Expedition Far East hebben geld gestort en hiervan is in Marokko opdracht gegeven tot het maken van tenten. Deze tenten zijn terecht gekomen in een dorp dat getroffen is door de aardbeving.

Een ander deel van het geld is besteed aan het werkend maken van een waterput in het dorp Ighrem ‘Ougdal. Hiervoor is er een nieuwe buispomp en zonnepanelen geïnstalleerd. Op 7 januari zijn wij met Hans en Nancy mee geweest om te kijken, hoe de dag ervoor, de installatie in bedrijf genomen is.

Er is nog een deel van het geld over. Dat deel van het geld wordt besteed aan hulpgoederen voor het dorp Chafarni. In Marrakesh hebben Karin, Dorothé (2 camperaars), Hans, Nancy, Aisha en Abdella alle inkopen gedaan bij de groothandel. Aisha en Abdellah kennen mensen in Chafarni. Het dorp Chafarni ligt vlakbij het epicentrum van de aardbeving ten zuiden van de Tizi-n’Test pas. Tijdens de briefing geven Hans en Nancy aan dat ze heel graag mee willen om de hulpgoederen weg te brengen. Dit toch niet kunnen omdat ze zich verantwoordelijk voelen voor de groep. Ze vragen wie wil er mee. Wij gaan graag mee, net als Henk en Joke. We voelen het als een groot voorrecht om dit namens alle camperaars te mogen doen. We vertrekken s morgens om 4.00 uur in het donker over een weg die net vrijgemaakt en begaanbaar is. We doen bijna 6 uur over 150 km. We krijgen een warm welkom in het dorp en zien hoe ontzettend goed de hulpgoederen terecht komen! We zullen nooit vergeten wat we gezien hebben, het natuurgeweld dat hier zoveel ellende, schade en verdriet heeft aangericht. De dankbaarheid en veerkracht van de mensen.

Lieve Hans en Nancy, dank voor jullie fijne begeleiding van deze, voor ons, heel bijzondere reis. Wij zullen Marokko altijd blijven herinneren als een fantastisch en speciaal avontuur!

Liefs Hans en Yvonne (& Turda)

Media

Gallerij

Website

Downloads

Scroll naar top