Evenementenhal Hardenberg | 20 – 22 september 2024

Word onderdeel van de grootste camperbeurs van Nederland

Het weekend van 20, 21 & 22 september komen meer dan 13.000 camperliefhebbers bijeen om hun eerste camper aan te schaffen of inspiratie op te doen voor hun volgende camperreis. Er zijn drie redenen waarvoor de meeste bezoekers naar Camperbeurs Hardenberg komen: Opdoen van inspiratie (67%), informatie verzamelen over de aanschaf van een camper (33%) of voor het kopen van een (bus)camper (56%). Wij vertellen je graag nog meer over Camperbeurs Hardenberg en waarom deelnemen een goed idee is.

3 redenen waarom deelnemen een goed idee is

Duizenden potentiële klanten

Tijdens Camperbeurs Hardenberg bereik je in drie dagen meer dan 13.000 mensen. Al deze bezoekers lopen langs jouw stand en zijn een potentiële klant.

Boost je naamsbekendheid

Niet alleen alle bezoekers zien jouw bedrijf, ook iedereen die wij als organisatie bereiken met de campagne rondom Camperbeurs ziet jouw naam op de website. Als deelnemer lift je hier direct op mee.

Trouwe bezoekers

Ieder jaar parkeert een grote groep mensen hun camper op onze camperovernachtingsplek voor hun jaarlijkse uitje naar Camperbeurs Hardenberg. Maak van deze trouwe bezoekers ook jouw trouwe klanten.

De bezoeker

Momenteel zijn er meer dan 185.000 campereigenaren in Nederland, dat is een verdubbeling in 10 jaar tijd! Deze trend zet zich door tijdens Camperbeurs Hardenberg. Waar er in 2021 nog 7.973 bezoekers waren, hebben wij in 2023 13.634 bezoekers mogen ontvangen vanuit heel Nederland!

Deze bezoekers kunnen we indelen in drie doelgroepen:
1. Campereigenaren
2. Mensen die voor het eerst een camper willen aanschaffen
3. Vanlife geïnteresseerden

 

Zij komen voor de aanschaf van een (nieuwe) camper, om de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen uit de markt te ontdekken, maar ook om hun camper(reis) compleet te maken met de juiste accessoires, een goede fiets of de leukste bestemmingen om eens naar af te reizen.

De reisbereidheid van deelnemers ligt hoog en ondanks dat wij in het Noordoosten van Nederland zitten ontvangen wij bezoekers uit heel Nederland. Bezoekers van de laatste editie hebben we in de kaart hiernaast in beeld gebracht.

Camperbeurs Vierkant

Dit zeggen deelnemers over Camperbeurs Hardenberg

“Het vrije, toegankelijke sfeertje, gecombineerd met de goede persoonlijke organisatie zijn het best in Hardenberg. Daarnaast is de beurs normaalgesproken zeer effectief, weinig verbetering mogelijk!”

“We zijn zeer tevreden. Het werd netjes gehouden, de sfeer was goed en de prijs/kwaliteit verhouding is erg goed.”

“Zeer tevreden over de locatie van de stand, aantal bezoekers, kwaliteit van de bezoekers.”

Jasper vd Zwan Online Camperbeurs 2022-69

Facts & figures

8.6

Exposanten beoordelen Camperbeurs Hardenberg met een 8.6!

13.634

De bezoekers van Camperbeurs zijn in 4 jaar tijd meer van verdubbeld in aantal.

80%

Het grootste deel van de deelnemers schrijft zich direct weer in voor volgend jaar.

63%

Meer dan de helft van de bezoekers geeft aan volgend jaar weer te komen.

21.000 m2

Voor Camperbeurs Hardenberg zijn 8 hallen en het buitenterrein in gebruik.

Wat was er nieuw in 2023?

Ieder jaar proberen wij bezoekers (en ook onze deelnemers) te verrassen en nieuwe onderdelen toe te voegen aan Camperbeurs Hardenberg. Aankomende editie kun je niet om ons heen, want er gaat een heleboel gebeuren! We zetten de belangrijkste ontwikkelingen op een rij:

Hal 7
Dit jaar breiden we voor het eerst uit met een 7e hal. Wij breiden uit om alle deelnemers een goede plek en toeloop te verzekeren.

Campertheaters
Dit jaar vind je niet 1, maar meerdere campertheaters waar bezoekers zich laten informeren en inspireren. Ook kunnen bezoekers bijvoorbeeld aanschuiven bij een Q&A met vanlifers.

Accessoiresplein & Vanlife Plein
Om alles overzichtelijk te houden voor bezoekers en nog meer beleving toe te kunnen voegen aan de beurs, introduceren we dit jaar twee nieuwe pleinen waar deelnemers nog beter tot hun recht gaan komen.

Camper Tour Hardenberg
Iedereen kent het programma ‘We zijn er bijna’ en dit gaan we in het klein ook organiseren samen met Arie-Piet van Camperintro. Bezoekers kunnen zich inschrijven voor een 6 daagse camperreis door Nederland die eindigt met een bezoek aan Camperbeurs Hardenberg.

Hoe maken wij van jouw deelname een succes?

Wij denken met je mee

Sta je voor het eerst op een beurs en ben je nog zoekende hoeveel vierkante meter je nodig hebt en hoe jij je producten het beste kunt presenteren? Of sta je juist al jaren en wil je je manier van presenteren een opfrisbeurt geven? Laat het ons weten en wij denken graag met je mee.

Wij zijn altijd aanwezig

Zowel tijdens de opbouwdagen als tijdens de beurs zijn wij makkelijk te vinden. Tijdens opbouw en beurs zijn wij telefonisch bereikbaar, lopen we rond in de hallen of kun je ons vinden op het info punt op de beurs. Op deze manier staan wij altijd klaar om je vraag te beantwoorden of te helpen.

Innovatief

Na meerdere succesvolle edities en een grote groei in bezoekers blijven wij niet stil zitten, maar gaan we door met het verbeteren van de beurs. Zo blijven wij ieder jaar bezoekers, maar ook deelnemers, verrassen met actuele thema’s in de camperbranche die een plek krijgen tijdens Camperbeurs Hardenberg.

My Easyfairs

Door alle beurservaring die binnen onze organisatie is opgedaan hebben wij het perfecte systeem ontwikkeld waar je al jouw informatie in terug vind. Hier vind je onder andere een mediakit en het standhouders handboek. Hier plaats jij ook jouw bedrijfsinformatie die vervolgens op de website te zien is voor tienduizenden websitebezoekers. Hierdoor kunnen bezoekers voor de beurs al met jou kennis maken.

De mogelijkheden om deel te nemen

Voor Camperbeurs Hardenberg is het mogelijk om een all-in stand te reserveren of alleen vloeroppervlakte af te nemen. We hanteren vaste prijzen per vierkante meter en een minimale stand grootte.

 

  1. Vloeroppervlakte
    Alleen de vloer met vloerbedekking, hier dienen de stand en verlichting zelf meegenomen te worden.
  2. All-in stand
    Inclusief standbouw, frieslijsten, vloerbedekking en verlichting.

Voordeel van een all-in stand is dat alles is geregeld en je bij aankomst de stand alleen nog dient in te richten, bij alle opties is het mogelijk om stroom en meubilair los bij te huren. Daarnaast hebben wij 2 Campertheaters waar het hele weekend ruimte word geboden aan sprekers om bezoekers te informeren en inspireren. Heb jij een interessant onderwerp waar je een presentatie over wil geven? Neem dan contact met ons op!

Boek je stand op tijd

Zorg ervoor dat je niet te laat bent! Onderstaand vind je de plattegrond van Camperbeurs Hardenberg. Elke week komen er nieuwe exposanten bij dus informeer of jouw voorkeursplek nog vrij is!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Scroll naar top