Evenementenhal Hardenberg | 20 – 22 september 2024

Reviews camperreizen

Beschrijving

Reviews camperreizen

China Overland

Een prachtige reis van bijna 6 maanden door tien onbekende, totaal verschillende maar allemaal even boeiende en mooie landen. Het absoluut unieke van deze reis zit hem niet alleen in de bijzondere plekken die je bezoekt, maar met name in de wijze van bezoeken: het met eigen vervoer, in eigen tempo (zelden in konvooi) eigen interesses volgend.

De keuze om deze reis als groepsreis te maken is een natuurlijk gevolg van de onmogelijkheid om hem, met name in China, op individuele basis te maken. Het exceptionele visum voor drie maanden voor China, de vergunningen voor spectaculaire overnachtingsplekken (met maar heel zelden een verplichte hotelovernachting), de gedroomde transit permissie voor (West)Tibet. Het met eigen transport zonder gids kunnen reizen omdat voor de groep één gids (die meereist met onze begeleiders Hans en Nancy), volstaat.

Alleen al daarom is het kiezen voor Expedition Far East een must. Daarbij profiteer je van de door Hans en Nancy opgebouwde kennis over de route, de bezienswaardigheden en de overnachtingsmogelijkheden. En hoewel de individuele vrijheid voor de reiziger voorop staat, is er daarbij dan toch altijd de groep om ervaringen mee te delen, onvermijdelijke haperingen in de gezondheid van mens en voertuig mee op te lossen en spanningen ten gevolge van alle onzekerheden op dit bijzondere traject, mee uit te wisselen.

Het kunnen terugvallen op de professionele expertise en het netwerk van de sympathieke en ervaren reisbegeleiders biedt veiligheid in landen waar niet alleen de cultuur, de landschappen en de mensen volstrekt nieuw zijn, maar ook de communicatie door de onbekende talen en schriften vrijwel onmogelijk.

Dat Hans en Nancy dit avontuur met een onbekende groep mensen en campers hebben durven aangaan verdient enorm veel respect. Het heeft ons een intens verrijkende nieuwe kijk op de complexe wereld van onze tijd gegeven, waarvoor we hen zeer dankbaar zijn.

Frans en Annemarie Kuipers

Scroll naar top