Evenementenhal Hardenberg | 20 – 22 september 2024

Waar moet je op letten bij de aankoop van je eerste camper?

Het kopen van je eerste camper kan best spannend zijn. Het is namelijk een flinke investering. Voordat je de grote stap zet, zijn er een paar dingen waar je goed op moet letten. Wij delen vijf tips om je op weg te helpen bij de aanschaf van je eerste camper. 

1. Bepaal je budget

Voordat je op zoek gaat naar een camper, is het belangrijk om te weten hoeveel je kunt en wilt uitgeven. Denk niet alleen aan de aanschafprijs, maar ook aan bijkomende kosten zoals verzekering, onderhoud en stalling. Een goed voorbereid budget voorkomt verrassingen.

2. Nieuw of tweedehands?

Beide opties hebben hun voor- en nadelen. Een nieuwe camper biedt garantie en vaak de nieuwste technologieën, maar is duurder. Een tweedehands camper is goedkoper, maar kan verborgen gebreken hebben. Controleer bij een tweedehands camper altijd de onderhoudshistorie en laat hem keuren door een expert.

3. Kies de juiste indeling

De indeling van je camper is cruciaal voor het comfort tijdens je reizen. Denk goed na over hoeveel slaapplaatsen je nodig hebt en of je bijvoorbeeld een vaste bedopstelling wilt of liever een zitgroep die je ombouwt tot bed. Bekijk zoveel mogelijk verschillende modellen om erachter te komen wat de mogelijkheden zijn en wat het beste past bij jullie.

4. Let op de technische staat

Bij een tweedehands camper is het belangrijk om de technische staat grondig te inspecteren. Check de motor, het chassis en de banden. Controleer ook of alle apparatuur zoals de koelkast, kachel en het toilet goed functioneren. Vraag altijd om een proefrit en luister naar vreemde geluiden.

5. Overweeg de grootte en gewicht

De grootte van je camper heeft invloed op waar je kunt rijden en parkeren. Grotere campers bieden meer comfort, maar zijn minder wendbaar. Daarnaast zijn er regels voor het maximale gewicht dat je met je rijbewijs mag besturen. Weet welk rijbewijs je nodig hebt voor de camper die je op het oog hebt.

Komen jullie ook alle verschillende modellen en opstellingen vergelijken tijdens Camperbeurs Hardenberg op 20, 21 of 22 september?

Deel dit bericht

Scroll naar top