Evenementenhal Hardenberg | 20 – 22 september 2024

Vanlife: past het bij mij?

Wonen, werken en leven in een camperbusje. Dat is vanlife, een manier van leven dat steeds meer aan populariteit wint. Is het ook iets voor jou, en is het iets voor even of voor de rest van je leven? In deze blog nemen wij je mee in de wondere wereld van vanlife, de voor- en nadelen en niet onbelangrijk: de speciale plek die vanlife krijgt op Camperbeurs Hardenberg dit jaar.

Open Instagram en zoek op #vanlife. Je ontdekt links en rechts oogverblindende foto’s van een camperbusje midden in de natuur, omringd door adembenemende vergezichten gemaakt door zogeheten #vanlifers. Dit zijn mensen die leven (life) in een ‘van’ (busje). Vanlife is een vrije en minimalistische manier van reizen en leven. Tientallen jaren geleden werd het vanlife vaak geassocieerd met ‘hippies’, nu zien we het fenomeen overal terug.

Wie kiest voor vanlife, kiest voor vrijheid. Al zijn de keuzes per vanlifer verschillend. De één wil voor langere tijd de wereld rondreizen en de ander gebruikt het vanlife voor een (korte) vakantie. De één reist naar tropische bestemmingen en de ander trotseert de kou. In alle gevallen staat bovenaan de liefde voor en het verlangen naar avontuur.

Vanlife geeft je de mogelijkheid om te doen wat je leuk vindt, de wereld te ontdekken, werken waar je wilt en je eigen invulling van de dag te bepalen. Veel vanlifers roemen het feit dat je de controle over je eigen leven kunt nemen. Je leeft zonder luxe, maar geniet van de beste uitzichten. Vanlife is onvoorspelbaar, spannend en uitdagend.

Om het vanlife te ontdekken kan je een camperbus kopen of huren. Je kan een kant-en-klare camperbus kopen, maar je kan ook je eigen camperbus (om)bouwen. Als je nog helemaal geen ervaring hebt met een camper, kan het verstandig zijn om eerst een camper te huren. Zo ontdek je al snel wat jij belangrijk vindt en wat niet. Hecht je waarde aan je eigen sanitair of ben je op zoek naar (meer) ruimte? Tijdens een (korte) huurperiode ontdek je het vanzelf.

Om te ontdekken of vanlife bij jou past, is het slim om zoveel mogelijk inspiratie en advies op te doen van bijvoorbeeld ervaren vanlifers. Dat kan door vanlifers te contacten via social media, maar wij kunnen ons ook goed voorstellen dat het fijn is om vanlifers face-to-face te spreken. Wij nodigen je dan ook graag uit bij ons op Camperbeurs Hardenberg. Er is een speciaal Vanlife Plein waar ervaren vanlifers aanwezig zijn voor al je vragen. Neem ook een kijkje in één van de vele camperbusjes op ons Vanlife Plein en laat je informeren en inspireren door onze deskundige deelnemers, zoals Ventje, Van-Jorn, Woodpecker Campers, Campers.eu, Vanlife Magazine, Outbase Camper Vans en Southwestcampers.

Deel dit bericht

Scroll naar top