Rondje om het Gardameer in Italië

In een vorig blog hebben we je drie mooie camperroutes dichtbij huis gegeven. Wil je nou wat verder weg en heb je nog geen inspiratie waar je naartoe wilt? In dit blog bespreken wij tien stops gelegene om het Gardameer in Italië, laat je inspireren voor jouw volgende reis met de camper.

 

Limone Sul Garda

Limone Sul Garda is erg populair geworden onder toeristen, jaarlijks bezoeken zo’n 1 miljoen toeristen het dorpje. Ondanks de vele toeristen is Limone sul Garda wel de moeite waard om te bezoeken. De straatjes en de wandelboulevard zijn heel mooi.

 

Riva del Garda

Riva del Garda heeft door de noordelijke ligging een ander klimaat en een ander uiterlijk dan veel andere plaatsen aan het Gardameer. Het klimaat is er soms wat wisselvallig en het uiterlijk heeft wel iets weg van een Zuid-Zwitsers dorp. Riva del Garda is een populaire tussenstop voor fietsers. In de omgeving zijn veel wielrenners en mountainbikers actief. 

 

Tenno

Tenno wordt ook wel het mooiste bergdorpje bij het Gardameer genoemd. Het dorpje ziet er nog erg middeleeuws uit. Het is dan ook geen dorpje waar je met de camper door heen kunt rijden, wel is het bezoek het zeker waard. Dichtbij Tenno heb je Lago di Tenno, het blauwste meer in de regio en een stuk rustiger dan het Gardameer.

 

Torbole

In Torbole vind je een van de mooiste stranden aan het Gardameer. Je kunt hier op een bedje aan de waterkant liggen zonnen, maar ook de nodige sportieve activiteiten ondernemen. Enthousiaste wandelaars kunnen de bergen intrekken richting Nago.

 

Garda

Het centrum van Garda is compact en bestaat uit een boulevard en slechts een handjevol straten. Het karakteristieke dorp is gelegen aan de oostelijke oever van het Gardameer. Er zijn een tal aan terrasjes te vinden.

 

Lazise

Lazise is een heel mooi dorp aan het Gardameer. Bezienswaardigheden zijn het Scaligeri kasteel en de eeuwenoude San Niccolò kerk, de rest van het stadje bestaat uit mooie pleintjes en gezellige straten. 

 

Verona

Verona ligt dan wel niet pal aan het Gardameer, maar de stad van Romeo en Julia mag zeker niet ontbreken tijdens een rondje om het Gardameer. De stad heeft mooie pleinen met veel gezellige terrasjes en natuurlijk mag een bezoekje aan de arena niet ontbreken.

 

Perschiera del Garda

Op het eerste oog lijkt Perschiera del Garda geen schildersachtig dorpje in Italië. Zodra je Perschiera del Garda verder inrijdt richting het water verandert dat beeld. Door de oude stadspoort rijd je naar de zuidkant van het centrum van Peschiera. Zodra je daar aan komt wil je zo snel mogelijk je camper uit om het dorp te verkennen.

 

San Felice del Benaco

In de omgeving van San Felice del Benaco vind je ruim opgezette campings en heb je relatief veel strandjes binnen handbereik. Vanaf de verschillende campings in de buurt van San Felice maak je makkelijk een wandeling het dorp in. Om vervolgens uitgebreid langs de kraampjes te slenteren.

 

Salò

Salò is niet volledig ingericht op toeristen, je vindt er een aantal souvenirwinkels en daar houdt het dan wel op. Qua restaurants heb je wel enorm veel keuze, vooral aan de boulevard kun je erg mooi zitten. Kijk voor meer informatie en tips op deze site.

 

Nu wij jou over deze tien plekken hebben verteld, kun jij verder met het uitstippelen van jouw camperreis. Je kunt natuurlijk dorpjes toevoegen of weglaten, dat ligt maar net aan waar je naar op zoek bent. Je kunt nu in ieder geval verder met de route, heb je nóg meer inspiratie nodig voor jouw camperreis? Kom dan op 24, 25 & 26 september 2021 naar Camperbeurs Hardenberg en laat je inspireren!

Deel dit bericht

Scroll naar top