Evenementenhal Hardenberg | 20 – 22 september 2024

Mirjam kwam zich oriënteren, maar reed met een camper naar huis

Mirjam kwam zich oriënteren, maar reed met een camper naar huis

Vorig jaar zijn er tijdens Camperbeurs Hardenberg tientallen campers verkocht. Maar hoe werkt dit en wat is de ervaring van de bezoekers die met een camper terug naar huis reden? Wij spraken met Mirjam en haar man die tijdens Camperbeurs hun eerste camper hebben gekocht. 

Vorig jaar hebben jullie een camper aangeschaft tijdens Camperbeurs. Was dit ook het doel waarmee jullie kwamen? 

Nee, wij kwamen eigenlijk oriënterend. Maar we gingen met een camper weg.

Oké, hoe is dat gegaan? 

We hadden al wel de wens om een camper te gaan kopen. Maar we wilden ons eerst maar eens goed oriënteren wat er allemaal op de markt is qua inrichting en verschillende soorten. We wisten al wel dat we geen buscamper wilde of een juist een camper waar een groot rijbewijs voor nodig was. Maar mijn man is 2 meter, dus we moesten wel goed gaan kijken naar de lay-out van de camper zodat hij dat ook in de camper kan staan en er aangenaam in kan slapen.

 

Met deze gedachtes zijn we er naar toe gegaan en verder laten we ons verrassen. En dan gaan we daarna wel even rustig knopen tellen en alles op een rijtje zetten. Maar toen stond er toch wel een camper die ons heel erg aanstond en dat is hem toch geworden.

Dus voor Camperbeurs Hardenberg had u nog nergens naar campers gekeken?

Nee, eigenlijk niet.

Dat is ineens heel snel gegaan. Wat was er zo speciaal aan deze camper dat dit hem is geworden?

Nou, wij hadden natuurlijk al het lijstje waar die aan moest voldoen. Daarbij kwam dat we ook graag een automaat wilde omdat we in onze eigen auto ook automaat rijden. Dus daardoor werd de keuze al beperkter. En toen stond er een camper die ons qua uiterlijk heel erg aansprak. Ook hoe die was ingedeeld, een automaat en een wat zwaardere motor. En toen alles bij elkaar opgeteld hadden we zoiets van, ja dit is hem! En als we nu gaan wachten vinden we het dan wel weer? Hij was ook nog vrij jong met niet al te veel kilometers. Dus toen dachten we laten we nu de knoop maar doorhakken, want zo makkelijk is er nou ook weer niet aan te komen. En toen hebben we gezegd, laten we het maar doen!

En bij wie heeft u de camper aangeschaft?

Bij Camperdream.

U heeft de camper in september gekocht, wanneer heeft u hem opgehaald?

We hadden afgesproken dat we hem nog even konden laten staan. Wij hadden namelijk ook nog geen stalling geregeld. Dus hij is daar nog een paar maanden gebleven onder de voorwaarde dat die niet meer verhuurd zou worden. 

En toen jullie eerste reis met de camper hoe was dat?

Nou, geweldig want we hebben hem nog niet gemaakt! We hebben de camper namelijk midden in de winter opgehaald en toen was die wel winter klaar, maar toen hebben we eerst opstalling geregeld. En toen hebben we wel wat tripjes gemaakt. Maar echt ermee gereisd niet want de campings waren allemaal al dicht en daar hadden we verder nog geen zin in. Maar we hebben hem wel helemaal ingericht en genoten van de voorpret.

Juist, maar al wel een eerste reis gepland staan?

Ja, half april gaan we een paar dagen weg in Nederland om hem uit te testen en leren kennen. Maar we hebben hem niet alleen voor onszelf gekocht, ook onze kinderen mogen er gebruik van maken. In de zomer gaan ze 6 weken naar Noorwegen dus daarmee gaat die wel goede bestemmingen krijgen.

Heb je nog tips voor toekomstige camperaars?

Denk van te voren alvast na wat je een beetje zoekt. Want je wordt zo overvallen in het aanbod en alle soorten. Dan kun je direct selectiever rondkijken.

Deel dit bericht

Scroll naar top