Evenementenhal Hardenberg | 20 – 22 september 2024

Hoe onderhoud ik mijn camper?

Hoe onderhoud ik mijn camper?

Het onderhouden van je camper is belangrijk om ervoor te zorgen dat hij in goede staat blijft en veilig blijft om mee te rijden. Dan kun je natuurlijk ook het langst genieten van je camper en vele reizen gaan maken. Daarom delen wij een aantal tips voor het onderhoud van je camper.

Regulier onderhoud 
Zorg voor regelmatig onderhoud van je camper door het volgen van de onderhoudsinstructies van de fabrikant. Regelmatige inspectie van de motor, banden, remmen, ophanging, verlichting en andere essentiële onderdelen kan mogelijke problemen vroegtijdig detecteren.

Schoonmaak
Houd je camper schoon door hem regelmatig te wassen, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Vergeet daarbij niet het dak en de wielen. Zorg er ook voor dat het interieur regelmatig wordt schoongemaakt en dat er geen vochtige plekken ontstaan.

Check-up voor en na de reis
Controleer voordat je op reis gaat de bandenspanning, oliepeil, koelvloeistof en ruitensproeiervloeistof. Na de reis, controleer je de banden op slijtage, de remmen op eventuele schade en de motor op eventuele olielekkages.

Onderhoud van de opbouw
Controleer regelmatig de opbouw van de camper, zoals het dak, de ramen, deuren en luiken, op eventuele schade en lekkages. Repareer eventuele beschadigingen zo snel mogelijk om verdere schade te voorkomen.

Winterklaar maken
Als je je camper niet het hele jaar door gebruikt, moet je hem winterklaar maken. Zorg ervoor dat de watertank en leidingen volledig zijn geleegd en dat de batterij is losgekoppeld en op een droge plaats wordt bewaard.

Bewaar de camper op een geschikte plaats
Als je je camper niet gebruikt, is het belangrijk om hem op een geschikte plaats te bewaren, bijvoorbeeld onder een overkapping of in een garage. Bescherm de camper tegen weersinvloeden zoals zonlicht en regen.

Door je camper goed te onderhouden, blijft hij in goede staat en verleng je de levensduur. Bovendien verklein je het risico op ongevallen en onnodige reparatiekosten. Tijdens Camperbeurs Hardenberg vind je meerdere deelnemers die jou kunnen helpen bij het onderhoud van je camper. Loop bijvoorbeeld eens langs het Accessoiresplein voor de juiste tools.

Deel dit bericht

Scroll naar top