Evenementenhal Hardenberg | 20 – 22 september 2024

De leukste kerstmarkten met de camper

De tijd is weer aangebroken dat veel steden in binnen- en buitenland worden omgetoverd tot prachtige kerstdecors met gezellige kerstmarkten. De een nog leuker dan de ander. Ideaal om er een weekendje met de camper naartoe te gaan. Weet jij welke kerstmarkt je wilt bezoeken? Wij tippen er zeven met een nabijgelegen camperlocatie.

Magisch Maastricht | NL

In Maastricht moet je op het Vrijthof zijn voor de kerstmarkt. Je vindt er een schaatsbaan, een lichtjestunnel naar de Sint Servaasbasiliek, een reuzenrad van maar liefst 45 meter hoog en talloze kraampjes met streekproducten en lekkernijen. De stad staat natuurlijk ook bekend om de vele restaurants waar je kunt genieten van culinaire hoogstandjes. Een weekend met de camper naar de zuidelijkste stad van Nederland is gegarandeerd een gezellig feest!

1 december t/m 30 december

Camperplaats Maastricht op 2,5 km, sitecode Campercontact 41369

Winterland Hasselt | BE

Geniet tijdens de kerstmarkt in het Belgische Hasselt van de Japanse tuin, de bijzondere street art en de winterse activiteiten. De WinterWonderExperience met reuzenrad en overdekte ijsbaan is de ideale plek om een kerstfoto te maken met vrienden en familie.

18 november t/m 30 december

Camperplaats Hasselt op 2,2 km, sitecode Campercontact 11276

Traditie in Leuven | BE

De Leuvense kerstmarkt is een van de oudste kerstmarkten van België, zo wordt beweerd. Traditioneel en authentiek, aldus bezoekers. Er zijn zo’n 140 kraampjes, waar je streekproducten en traditionele lekkernijen kunt krijgen, evenals de leukste cadeautjes voor je familie. In de skihutten beleef je het echte après-skigevoel, je kunt er genieten van de dampende glühwein en je laten meeslepen op de muziek van kerststerren. Vanuit het reuzenrad heb je een fraai zicht op de drukte van de markt diep onder je.

7 december t/m 18 december

Camperterrein Kessel-Lo op 2,1 km, sitecode Campercontact 78958

Onder de grond in Traben-Trarbach | DE

De kerstmarkt in Traben-Trarbach is weer eens iets anders. Deze vindt namelijk plaats onder de grond in wijnkelders, wat een speciale sfeer met zich meebrengt. Je kunt er genieten van veel entertainment, waaronder een show op ijs. Met een beetje geluk loop je er de Kerstman tegen het lijf.

18 november t/m 1 januari

Moselstellplatz op 1,1 km, sitecode Campercontact 18665

Zwieren in Brugge | BE

Met de Kerst is het historisch centrum van Brugge altijd prachtig versierd. De grootste kerstmarkt van de middeleeuwse stad vind je op de Grote Markt. Hier zijn chalets met glühwein, souvenirs en lekkere hapjes en je kunt er zwieren op de ijsbaan. Verspreid over de stad zijn er nog diverse kleinere markten die in het teken staan van de Kerst.

25 november t/m 2 januari

Parking Kanaaleiland op 1 km, sitecode Campercontact 239

Midwintermarkt Terschelling | NL

De midwintermarkt in Midsland op Terschelling speelt zich ’s middags en ’s avonds af. Echter de laatste boot naar het vasteland vertrekt voordat de avond goed en wel is begonnen. Daarom is het handig om met de camper af te reizen naar het Waddeneiland voor een optimale beleving van de gezellige kerstsfeer. Na de avondbrasserie met onder meer Terschellinger volksdansen en demonstraties van oude ambachten verplaatst het feest zich doorgaans naar de diverse kroegen in het dorp.

28 december (15.00 – 20.00)

Camping Duinland op 1,8 km, sitecode Campercontact 92834

Feeëriek verlicht Bourtange | NL

De kerstmarkt in vestingstad Bourtange is een van de mooiste kerstmarkten van Nederland. De met duizenden lichtjes versierde bruggen en toegangswegen en de verlichte kerstbomen op de bastions hebben een feeërieke aantrekkingskracht. Het hele historische stadje is in de kerstsfeer. Bij het honderdtal kramen wordt glühwein en warme choco geschonken en is een uiteenlopend kerstassortiment verkrijgbaar. Diverse zangkoren verzorgen de muzikale noot.

3 december t/m 18 december in het weekend

Camping t’ Plathuis op 950 m, sitecode Campercontact 10313

Bron: NKC

Deel dit bericht

Scroll naar top