Evenementenhal Hardenberg | 20 – 22 september 2024

Check dit! 5 unieke voertuigen omgebouwd tot camper

Waarom zou je kiezen voor een gewone camper als je ook een uniek voertuig kunt ombouwen? Steeds meer mensen transformeren bijzondere voertuigen tot hun eigen mobiele huis. Hier zijn enkele van de meest unieke campers die je op de weg kunt tegenkomen.

1. Brandweerwagens

Stel je voor dat je door het land rijdt in een oude brandweerwagen. Deze voertuigen zijn vaak stevig gebouwd en hebben veel ruimte binnenin. Veel mensen vinden het leuk om de felle rode kleur te behouden, terwijl ze de binnenkant ombouwen tot een gezellige leefruimte met een bed, keuken en zithoek.

Instagram: @wij.reizen.in

brandweer auto camper

2. Schoolbussen

In de Verenigde Staten is het ombouwen van een oude schoolbus tot camper een echte trend. Schoolbussen hebben een robuuste constructie en bieden veel ruimte. Het is een groot project, maar het resultaat is vaak een ruime en comfortabele woning op wielen.

3. Oldtimer

Oldtimer busjes, zoals de Volkswagen Transporter T1, zijn populair om te verbouwen tot campers. Ze zijn gemakkelijk te manoeuvreren en kunnen vrij eenvoudig worden omgebouwd. Met een beetje creativiteit passen er een bed, een kleine keuken en opslagruimte in.

4. Vrachtauto’s

Voor degenen die echt groots willen aanpakken, is een vrachtwagen ombouwen een uitdagend maar lonend project. Vrachtwagens bieden enorm veel ruimte, waardoor je een compleet huis op wielen kunt creëren. Denk aan een slaapkamer, keuken, badkamer en zelfs een kleine woonkamer. Het is als een tiny house, maar dan mobiel.
Benieuwd geworden? Bekijk deze video over Stijn en Thijs die wonen in een omgebouwde vrachtwagen.

 

Video: https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/wonen/video/wonen-en-reizen-in-vrachtwagen-bob

5. Dubbeldekkers

Een van de meest indrukwekkende omgebouwde campers is de dubbeldekker bus. Deze voertuigen bieden twee verdiepingen vol ruimte. De begane grond kan dienen als keuken en woonkamer, terwijl de bovenverdieping plaats biedt aan slaapruimtes. Een dubbeldekker ombouwen is een groot project, maar het resultaat is een unieke en ruime camper.

Het ombouwen van een uniek voertuig tot camper vereist tijd, geduld en creativiteit, maar het resultaat is een persoonlijk en avontuurlijk huis op wielen. Of je nu kiest voor een brandweerwagen, schoolbus, bestelwagen, vrachtwagen of dubbeldekker, je zult zeker de aandacht trekken op de weg!

Deel dit bericht

Scroll naar top