Hoe reinig ik mijn camper?

Bij het onderhouden van een camper komt nog best veel kijken. Elk onderdeel heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing en manier van schoonmaken. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij lichten een aantal punten voor je uit.

 

De caravanluifel

Maak bij voorkeur de luifel schoon bij droog, windstil en licht zonnig weer. Hierdoor droogt het snel en zijn de vlekken op de luifel het beste zichtbaar. Hoe begin je? Het is van belang om de luifel eerst helemaal uit te draaien voordat je begint met schoonmaken. Hierna kan je met een zachte borstel en lauw water beginnen met het reinigen. Mocht er hierna nog steeds vuil opzitten, gebruik dan een extra spray, maar let erop dat dit geen agressieve schoonmaakmiddelen zijn omdat dit voor verkleuring kan zorgen. Na het schoonmaken hoeft de luifel alleen nog geïmpregneerd te worden en dan is deze helemaal klaar en ready to go.

 

Waterleidingen

Het is het handigst om de waterleidingen meerdere malen per jaar schoon te maken en om dan ook meteen de watertank mee te nemen. Hierdoor voorkom je kalkvorming in zowel de leidingen als de pomp.
Hoe gaat dit te werk? Begin met het reinigen van de binnenkant van de leidingen met een hardere borstel. Poets hier grondig mee en zorg dat al het vuil los komt. Als dit klaar is, mag de tank helemaal gevuld worden met water en watertankreiniger en de kraan opengedraaid worden. Laat het water doorspoelen totdat al het reinigingswater is verdwenen. Is er geen reiniger meer te zien in het water? Dan ben je klaar!

 

Wist je dat?

Wanneer je jouw camper schoon gaat maken, zijn er een aantal feitjes die handig zijn om te weten. Wist je al dat je jouw camper het beste in de schaduw schoon kan maken? Dit is om vlekken te voorkomen door de combinatie van zon en reiniger. Of dat je jouw camper het beste van onder naar boven schoon kan maken of traanvorming van vuil te voorkomen?

 

Naast de tips die hierboven zijn benoemd, zijn er nog veel meer dingen om op te letten of handige tips en tricks voor het gebruik van je camper. Meer leren over campers? Op 24, 25 & 26 september 2021 staan de experts klaar om je alles te vertellen over onderhoud! Zien we je op Camperbeurs Hardenberg?

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email