Onze campertips in Nederland

Campers zijn hot! En dat is natuurlijk niet zo gek want met je eigen huis op wielen kun je in alle vrijheid de mooiste plekjes van ons land ontdekken. Aankomende weken zijn er meerdere feestdagen in Nederland en dat betekent veel vrije dagen en langere weekenden. De ideale gelegenheid om er met de camper op uit te gaan. Wij delen graag een aantal tips waar je heen kunt gaan de komende maanden.

 

Leuke camperplekken
We beginnen met Camperplaats Landgoed Enghuizen. Deze camperplaats in Hummelo ligt echt midden in de natuur. Schrik dan ook niet als je ’s ochtends je camper uit stapt en een ree tegenkomt! De camperplaats beschikt over ruime plaatsen en ligt daarnaast aan een aantal bijzondere fietsroutes.

 

Ook camperplaats Camper-tuINN is een van onze favorieten. Hier kun je overnachten in een boomgaard, wakker worden met verse eitjes én aanschuiven bij de eigenaren voor een maaltijd uit eigen tuin. Klinkt te goed om waar te zijn? Toch is het zo! Bel wel even van te voren als je langs wilt komen. Camper-tuINN heeft namelijk maar 1 plek beschikbaar.

Mooie Nederlandse steden
Wil je alleen één dagje weg met je camper? We hebben een aantal leuke steden voor je opgezocht. Om te beginnen Valkenburg. In Valkenburg is werkelijk van alles te doen. Bezoek bijvoorbeeld één van de grotten. Dit hoeft niet eens lopend, je kunt namelijk met mountainbikes door de grotten! Je kunt ook goed shoppen in Valkenburg en de stad is rijk aan cultuur: bezoek bijvoorbeeld het kasteel van Valkenburg.

 

Je wist het wellicht nog niet maar Giethoorn wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Huur hier een bootje om ontspannen rond te varen of boek een rondvaart. Zowel vanaf het land als vanaf het water kun je genieten van de prachtige historische boerderijen die aan je voorbij trekken. In de omgeving van Giethoorn is het ook heerlijk fietsen langs het moerasgebied van Nationaal Park Weerribben-Wieden, dus vergeet de fietsen vooral niet mee te nemen!

 

Natuurlijk niet te ontbreken in het lijstje; Zeeland. Proef een echte Zeeuwse bolus, ga op citytrip naar Middelburg of stap op de boot en spot bruinvissen en zeehonden op de Oosterschelde. Je kunt de camper perfect parkeren bij een van de mooie stranden die Zeeland biedt.

Deel dit bericht

Scroll naar top