Veel gestelde vragen over Camperbeurs Hardenberg

Camperbeurs Hardenberg is eind september te bezoeken met een coronatoegangsbewijs, waarna de 1,5 meter afstandsregel vervalt. Dat heeft de overheid in haar persconferentie van 14 september definitief besloten. Hieronder beantwoorden wij de meest voorkomende vragen.

Je krijgt toegang tot de beurs met één van onderstaande bewijzen:

Vaccinatiebewijs:

Volledige coronavaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin. In Nederland is een vaccinatie meestal geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd. Bent u op of na 14 augustus 2021 met Janssen geprikt? Dan is uw vaccinatie in Nederland na 28 dagen geldig. Meestal kan de Corona Check App uw vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD.

Herstelbewijs:

Bewijs van een positieve coronatest van minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden.

Testbewijs:

Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor Camperbeurs. Zowel een PCR- als antigeen test zijn geldig.

Dat kan via de Corona Check App. U laat dan bij binnenkomst uw QR-code zien die in de Corona Check App staat. Heeft u geen smartphone? Of wilt u uw coronabewijs liever op papier? Dan kunt u het coronatoegangsbewijs ook uitprinten via de website www.coronacheck.nl.

 

Het tonen van een ander bewijs (geel vaccinatieboekje of testbewijs) behoort ook tot de mogelijkheden. Dat geldt ook voor het bewijs van vaccinatie welke je ontvangen hebt tijdens de vaccinatie in combinatie met een ID bewijs.

De controle vindt plaats voordat de beursvloer betreed wordt. Afhankelijk van de locatie kan dat buiten het gebouw zijn (bijv. in een tent) of op een plek binnen, waar voldoende ruimte is om grote groepen in korte tijd te checken. Uiteraard zal met duidelijke bewegwijzering aangegeven worden waar je terecht kunt voor de controle.

De controle geldt voor iedereen die de beurs bezoekt:

– Bezoekers (ouder dan 13 jaar)

– Exposanten (standcrew)

– Medewerkers van Easyfairs

Ja, om duidelijkheid te verschaffen in ons toegangsbeleid hebben we ervoor gekozen om voor alle beursdagen hetzelfde toegangsbeleid te hanteren. Dat betekent dat bezoekers en exposanten ook op vrijdag 24 september moeten beschikken over een coronatoegangsbewijs.

Nee, omdat de bezettingsgraad tijdens die momenten laag is en 1,5 meter afstand houden zeer goed mogelijk is. Bovendien zorgen de openstaande deuren voor extra luchtcirculatie.

Ja, de controle vindt iedere beursdag plaats. Ook als de beursvloer tussentijds verlaten wordt, wordt er opnieuw een controle uitgevoerd

De veiligheid van bezoekers, exposanten en eigen personeel is de allerhoogste prioriteit voor ons. We zijn ontzettend blij dat wij onze deuren weer kunnen openen, maar willen tegelijkertijd het risico op besmettingen zo laag mogelijk houden. Bovendien is een negatieve test slechts 24 uur geldig. Daarom is ervoor gekozen om een permanente corona-controle in te richten die te allen tijde doorlopen moet worden alvorens de beursvloer wordt betreed. Wij hopen op je begrip voor deze veiligheidsmaatregel.

Nee, zonder geldig coronatoegangsbewijs is het niet mogelijk om de beurs te bezoeken.

Het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht, maar wij stellen wel gratis mondkapjes beschikbaar aan degenen die het prettig vinden om deze te dragen. Ook zullen er op diverse punten op de beursvloer sanitizer stations geplaats worden zodat je naar wens je handen kunt desinfecteren. Verder zal er op iedere stand de mogelijkheid zijn om handen te desinfecteren. Daarnaast hebben wij in de afgelopen periode onze luchtbehandelingssystemen verder geoptimaliseerd. Dit helpt om de overdracht van luchtweginfecties, zoals COVID-19, te beperken. Bovendien heerst er nu een nog gezonder en prettiger binnenklimaat in onze beurshallen. In de stands zijn standhouders verantwoordelijk voor het uitvoeren van de dan geldende maatregelen. Via onze afdeling Event Services zijn extra voorzieningen zoals spatschermen te bestellen.

Wij zien in de voorlopige ticketverkoop van Camperbeurs een grote belangstelling onder bezoekers om de beurs dit jaar te bezoeken. De online verkoop loopt zelfs voor ten opzichte van de laatste editie in 2019 (voor de coronaperiode).

Easyfairs Nederland volgt hierin de maatregelen vanuit de overheid. Europese landen hebben afgesproken dat ieder land een systeem voor coronabewijzen moet hebben. Dat noemen zij het EU Digitaal Corona Certificaat (EU DCC). Internationale exposanten en bezoekers kunnen met hun coronabewijs de beursvloer betreden.

Ja, de horeca is geopend op Camperbeurs Hardenberg.

Nee, in geval van annuleren door de klant gelden de annuleringsvoorwaarden zoals opgenomen in de betreffende overeenkomst. Mocht Easyfairs zelf onverhoopt (moeten) besluiten tot annulering van een beurs of evenement, dan bekijkt Easyfairs van geval tot geval of het betreffende evenement kan worden verplaatst naar een nieuwe datum.

Wij plaatsen regelmatig updates op onze website en social media kanalen.

Scroll naar top