Blog | Genieten in de camper

Daar doe je het allemaal voor

Dit wordt een bijzonder blog. Waarom? Omdat wij ons hier nog een keer gaan voorstellen, voor alle nieuwe Ons plakbandpensioen blog lezers, en omdat wij hier gaan vertellen dat wij het leven en reizen in een camper verschrikkelijk leuk vinden. Wij doen het uiteindelijk ook alweer vijf maanden. En nog geen dag spijt.
Wat er dan zo leuk aan is vertellen wij jullie in deze blog. Ook in de hoop dat je na het lezen van deze blog geïnspireerd raken om te gaan reizen in een camper. Nagenoeg 24/7 wonen in een camper zoals wij kan, maar hoeft natuurlijk niet. Reizen in een camper is met één woord: vrijheid. Dat is natuurlijk relatief, maar het zit er heel dicht tegenaan.

Even voorstellen

Eerst maar even voorstellen. Wij zijn Ineke en Onno. Ineke is 57 jaar en Onno is in februari 60 jaar geworden. Wij zijn de ouders van twee lieve kinderen. Een zoon van bijna 34 jaar en een dochter van bijna 31 jaar. Dan hebben wij ook nog een hele lieve schoondochter bijna 31 jaar en een belhamel van een kleinzoon Rocci van bijna zes jaar. Genoeg redenen om gelukkig te zijn. Tel daarbij het huidige camperleven op en ons leven is heel bijzonder. Een leven vol verassingen. Want dat brengt het reizen in een camper met zich mee. Verassingen.

Het begin

Eerst maar even terug naar het begin. Het is medio 2020 als het leven naast het werken, met name de vakanties, begint te kriebelen. Na vele jaren zuid Frankrijk, met name Cagnes sur Mer, heeft Ineke het steeds meer over het op vakantie gaan met een camper. Dat hebben wij in 1998, toen de kinderen nog “klein” waren, al een keer gedaan. Toen met de camper van de ouders van Onno. De reis ging toen naar Denemarken. Een land waar je met de camper trouwens goed terecht kunt.

Toch zijn we in 2021 met het vliegtuig op vakantie naar Portugal gegaan. Een mooi land als je de juiste plekjes weet te vinden. Maar ook weer een goed camperland. De vakantie, die plaats vond in september/oktober 2021 stond, zo midden in de corona perikelen, in het teken van “wanneer gaan we stoppen met werken”? Wanneer gaan we reizen met een camper. Het kwartje viel. Waarom gaan we niet grotendeels leven in een camper en gaan we gelijk reizen met de camper. Een idee was geboren. Toen Onno ook nog het boek van Gerhard Hormann had gelezen was de cirkel rond. Ook eerder stoppen met werken was op termijn voor Onno, toen nog 1 oktober 2023 als “pre-pensioen” datum, een optie. Ineke is uiteindelijk in december 2021 gestopt met haar werk bij Albert Heijn.

 

De camper

Zo geschiede. Al snel werden diverse campermerken, en nog belangrijker, campermodellen bekeken. Voorwaarde voor de camper; hij moest vooral praktisch zijn. En dat is uiteindelijk gelukt met de Dethleffs Just 90T 7052 EB. Een camper met een klassieke indeling, maar voor ons voldoende en praktisch. Geen poespas, gewoon comfortabel en praktisch dus. Dat je er na van loop van tijd tocht nog wat veranderingen aan laat brengen heeft te maken met voortschrijdend inzicht zullen we maar zeggen.

Welke veranderingen? Een lpg-installatie in plaats van de gebruikelijke (statiegeld) gasflessen. Waarom? Omdat je in de verschillende landen in Europa verschillende gasflessen hebt. Dus omwisselen kan niet altijd en om nou meerdere soorten flessen te kopen, niet zo praktisch. Ook lichtjes aanbrengen in de hangkasten. Tja, die zaten er nog niet, maar wel erg handig. Antislip matjes voor de borden en bekers in de kastjes. Scheelt veel rammelen in de camper en rammelen tijdens het rijden is irritant. Al kan je het niet 100% vermijden. Dus aanpassingen in de vorm van grote dingen en kleine dingen.

Vijf maanden onderweg

Het is nu maart 2022 en wij zijn nu vijf maanden onderweg en het bevalt ons prima. Wij hebben diverse uitstapjes gemaakt, maar daarover later meer in onze volgende gast-blogs voor de Camperbeurs Hardenberg. Wij gaan er meerdere schrijven dus genoeg reden om regelmatig op de website terug te komen. Naast de blogs gaan wij drie gast-vlogs maken die in het teken zullen staan van ons camperleven en hoezeer wij daarvan genieten. De camperbeurs Hardenberg vindt plaats in september, maar ook daar zullen wij, maar ook de website van de camperbeurs Hardenberg, je over informeren. Alvast heel veel camperplezier gewenst en graag tot de volgende gast-blog.


Heb je vragen of wil je  specifieke dingen in onze blog of vlog teruglezen of zien, laat het ons weten. Op onze eigen website www.plakbandpensioen.nl kan dat doormiddel van het reactieformulier.

Tot gauw. Tot de volgende blog. Ineke en Onno.

Altijd op de hoogte zijn van de Camperavonturen van Ineke en Onno? Volg dan het ‘Ons plakbandpensioen’ account op YouTube, Facebook of Instagram

Deel dit bericht

Scroll naar top