Blog | We zijn op reis

Eerste stop is in België

Het is vrijdag de dertiende. Nou niet bepaald een dag om op reis te gaan, maar gelukkig ben ik niet bijgelovig. Gelukkig maar, want de dag is prima verlopen. We waren vandaag heel vroeg wakker. Niet iets waar ik op gerekend had tijdens de vakantie. Kwart voor zeven deed ik vanmorgen mijn ogen open op Camperplaats Landingshoeve te Schijndel. De dag daarvoor op deze camperplaats aangekomen. De camperplaats is pas vier weken open, maar alles is er wat een camper en een camperaar nodig heeft.

 

Vlak bij deze camperplaats staat een hele grote winkel voor alles wat te maken heeft met kamperen. Dus ook voor de camperaar. Wij waren nog opzoek naar een buiten grill. Die hebben wij gevonden en ook maar gekocht. Het vooruitzicht om straks in de avond buiten te zitten en je maaltje daar klaar te maken is om ongeduldig van te worden. Naast de buitengrill ook wat kleine dingen gekocht. Met name wat onderdelen. Er gaat nog wel eens wat stuk. Dus ook wat extra onderdelen gekocht zodat we ook wat in reserve hebben. Maar dat was donderdag.

Op tijd vertrokken

Vandaag om half negen vertrokken wij uit Schijndel om een kleine tweehonderd kilometer te reizen naar een camperplaats in België. Onderweg op een parkeerplaats langs de snelweg een kopje koffie. Zoals gezegd we doen het rustig aan. Nu nog met snelwegen. Dat willen we in Frankrijk niet meer doen. Dan binnendoor over de nationale routes van Frankrijk. Veel meer binnendoor en dus nog veel meer de tijd nemen.

 

Via noord- midden- en Zuid-Limburg, en dus onder Maastricht door, gingen we om ongeveer half elf de Belgische grens over. Altijd weer een speciaal momentje. Niet zozeer omdat het België is maar meer omdat je weer een landgrens passeert. Dat geeft bij mij in ieder geval een extra zetje aan het vakantiegevoel. Morgen twee keer de grens over en hopelijk dat zetje naar het vakantiegevoel. Eerst Luxemburg en daarna Frankrijk. Als ik dan nog niet in vakantiestemming kom, dan weet ik het niet meer.

 

Vandaag in ieder geval net onder Luik in het plaatsje Hamoir gevonden met de Parking Hamoir. Een parkeerplaats voor campers gelegen aan een leuke rivier, L’ Ourthe, en een kabbelend beekje. Als je lang naar het meanderende beekje luistert val je vanzelf in slaap. Zo kom je nog eens ergens. Het voordeel van het reizen met een camper. De camperplaats heeft niet heel veel te bieden, schoon water en je kan er het chemische toilet legen en schoonspoelen.

Een gemoedelijke dag

De dag verliep zoals gezegd gemoedelijk. Eenmaal aangekomen op de camperplaats zijn we in het plaatsje boodschappen gaan doen. Iets voor de lunch en iets voor het avondeten. Teruggekomen bij de camper zijn we naast de camper in een heerlijk zonnetje gaan zitten. Ineke wat haken en ik wat lezen. Naar muziek luisteren en bijna in slaap vallen. Het heerlijke camperleven. Ik heb het al eens vaker gezegd, bijna elke dag een andere voortuin die je zelf niet eens hoeft te onderhouden, maar natuurlijk wel netjes achterlaat. En deze is nog gratis ook.

 

Ook hebben we plannen gemaakt voor de reis van morgen. Niet te veel plannen aangezien je nooit weet of die plannen ook uitkomen. Maar een doel stellen voor wat betreft een overnachtingsplaats is wel handig. Eigenlijk moet je meerdere plekken hebben aangezien het momenteel erg druk is met camperaars. Dus plaatsen zijn snel bezet. Dat is niet verwonderlijk met de grote toename in de verkoop van campers. Het wordt morgen in ieder geval Frankrijk. We hebben als doel om net onder Nancy een plekje te zoeken. Wederom vroeg weg om ook weer vroeg in de middag daar aan te komen. Geeft ook net weer iets meer zekerheid van een plek om te overnachten. Al hebben we wel wat alternatieven op het oog. Maar het geeft ook de mogelijkheid om nog even boodschappen te doen. Om weer even wat te schrijven en wat dingen bij te werken.

 

De avond valt

Als ik dit schrijf zit Ineke weer te haken. Buiten begint het een beetje schemerig te worden. Het beekje laat, op de achtergrond, van zich horen. Ik ben benieuwd wat dit voor invloed heeft op ons slapen vannacht.

Morgen weer een nieuwe voor- en achtertuin. In een ander land. Nu België, morgen Frankrijk. En dat zal voorlopig wel even het land zijn waar wij zullen verblijven. Maar zoals gezegd, met een camper moet je niet al te veel plannen maken dus je weet maar nooit.

 

Het gaat ons goed.

Meer lezen? Dat kan op de website Ons plakbandpensioen.

 

Altijd op de hoogte zijn van de Camperavonturen van Ineke en Onno? Volg dan het ‘Ons plakbandpensioen’ account op YouTubeFacebook of Instagram!

Deel dit bericht

Scroll naar top