Blog | Geen weekend hetzelfde

 

Het reizen met een camper heeft zo zijn voordelen. Eerst even wat cijfers. We zijn nu vijf maanden onderweg met de camper. We hebben inmiddels 136 overnachtingen gemaakt met de camper. In Nederland 104, in Spanje 27 en in Frankrijk 5 overnachtingen. We hebben tot nu toe 26 verschillende camperplaatsen of campings bezocht en daar overnacht.

Regelmatig een andere voor- en achtertuin
Dat zijn 26 verschillende voor- en achtertuinen die je zelf niet hoeft te onderhouden. Uiteraard houden we ze wel zelf schoon door onze rommel op te ruimen. Dat zijn dus 26 verschillende uitzichten met elk zijn eigen karakter. Met zijn eigen identiteit. Soms heel zakelijk ingericht, soms heel frivool of eenvoudig. Soms wel je smaak soms ook niet. We hebben in elk geval op elke camperplaats genoten en ons daar heel “thuis” gevoeld. De beheerders doen hun stinkende best om de bezoeker het naar de zin te maken. Dat gebeurt al met de indeling van het terrein, maar soms ook met leuke gestes zoals een gekookt ei, stroopwafels, evenementen, broodjesservice, wandel- en fietsroutes, auto huren, oplaad mogelijkheden voor e-bike accu’s en verloopstekkers voor de walaansluiting.

Ons plakbandpensioen

Overnachten in cijfers
Niet te vergeten de soms heel mooi ingerichte informatieruimtes, met soms een winkel met een leuk aanbod van bijvoorbeeld streekproducten. Genoeg om je thuis te voelen tijdens het verblijf op een camperplaats of camping. Over prijzen valt natuurlijk altijd wel wat te zeggen. Wel of niet inclusief stroom of water. En als het apart is, wat wordt er dan voor gerekend. Wij zijn in ieder geval, tot nu toe, gemiddeld iets meer dan € 15 kwijt voor een camperplaats. In Nederland, als we dan toch nog even met cijfers verder gaan, zijn we tot nu toe € 16,08 kwijt per nacht inclusief stroom en toeristenbelasting. In Frankrijk waren we € 9,20 kwijt en in Spanje € 12,84. Een aantekening hierbij is dat we in Spanje twee keer gratis hebben gestaan en in Nederland één keer. In Spanje hebben wij die twee keer wel wat wijn gekocht, was namelijk bij een bodega, en in Nederland hebben wij die ene keer nooit de rekening ontvangen.

 

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar ik zal jullie verdere cijfers besparen. Het gaat ons om aan te tonen dat je met de camper heel goed rond kan trekken. Tijdens het reizen veel zien en beleven. Zoals de titel van deze blog het al beschrijft; ”Geen weekend is hetzelfde. En dat maakt het reizen met de camper zo mooi. Beleving in optima forma.

Meer lezen? Dat kan op de website Ons plakbandpensioen.

 

Altijd op de hoogte zijn van de Camperavonturen van Ineke en Onno? Volg dan het ‘Ons plakbandpensioen’ account op YouTube, Facebook of Instagram!

Deel dit bericht

Scroll naar top